2011. május 31., kedd

Indulás

5:10


Kisvártattunk az elején, jóllehet mindenki időre ott volt az iskola előtt, csak Karcsi bácsi érkezett némi dinamikus spéttel. Az is kiderült, hogy mindenki nagyon takarékosan csomagolt, így a busz utánfutójára nem is volt szükség, így ott is hagytuk az iskola udvarán. Pedig az sem lett volna rossz, ha húzunk magunk után egy teljes utánfutónyi süteményt és szörpöt. Így be kellett érnünk azzal a másfél tonnányi édességgel, ami még befért a csomagtartóba.
Az úton elég gyorsan sikerült elérnünk az első dvd-ig, ami a csodálatos Bud Spencer sorozat egyik maradandó alkotása volt (Nincs kettő négy nélkül), ennek pontos részleteit több okból nem tudom leírni, az egyik az, hogy egyszerűen belealudtam a varázslatos történetvezetésbe. A Tarr Béla retrospektívet délután 3 és 4 között terveztük levetíteni. Aztán mégis a Macskám a családom és a fiúk jöttek. Nem kis csalódásunkra a lopott dvd-k egy részét nem játszotta le a lejátszó. Az evés és az unatkozás roppant szépen ki tud tölteni egy 34 személyes buszt. Mikor nem tudtam aludni, akkor szerencsére elindult az Asterix és a vikingek, így gyorsan álomba merültem.
18:05
Stuttgart előtt hatalmas dugó alakult ki az autópályán, így az előre megbeszélt 6 óra helyett 5 perccel később érkeztünk meg az iskola elé. Már ott volt mindenki, a gyerekek gyorsan megtalálták a családokat, ahol szállni fognak, nagy izgalmak közepette elbúcsúztunk egymástól és mindenki eltűnt. Rövidesen rájöttünk, hogy az ajándékainkat nem osztottuk szét, így a paprika a buszban töltötte az éjszakát, a receptek pedig a hátizsákomban. Sebaj, majd holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése